Tampereella kiersi huhu valkoisten hyökkäyksestä kaupunkiin - Punakaarti sai lisää aseita

 

Sunnuntaina 3. päivä helmikuutta Helmi kirjoittaa, että Tamperetta alkoi hallita Työväen johtava komitea. Oli kynttilänpäivä ja Helmi kävi kirkossa. 

                           Johanneksen kirkko, nykyinen Tuomiokirkko. Kuva Wikipedia

Valkoiset virkamiehet jättävät tehtäviään ja virkojaan hoitamatta. Tamperetta alkaa hallita Työväen johtava komitea. Ensi viikolla porvarivirkamiehien tehtäviin nimitetään työläisten edustajia. Isä epäilee, että vaikeuksia asioiden hoitamisessa on edessä.

Kymmeniä hevoskuormia tuo aseita punakaartille 

Kaupungilla huhutaan, että Mannerheimin armeija on pian Tampereella. Porvarien piirissä suunnitellaan jo valkoisen armeijan joukkojen majoittamista kaupunkiin. Samaan aikaan junilla tuodaan tykkejä ja kiväärejä Tampereella. Hämeenkadulla näen, kun niitä viedään työväentalolle. Kymmeniä hevoskuormia tuo aseita punakaartille. Myös tykkejä vedetään Hämeenkadulla.

Tänään tuotiin Suinulassa kuolleet suojeluskuntalaiset kaupunkiin. Ne jäivät hautakappelin kellariin odottamaan hautaan siunausta. Vangit on tänään siirretty Teknilliselle opistolle. Ystävästäni en tiedä viieläkään mitään.

Tänään on kynttilänpäivä. Menen jumalanpalvelukseen Johanneksen kirkkoon. Kirkossa on mukana kuoro, joka laulaa psalmin, Kun tuska ahdistaa sekä laulun Yöhömme aamu koittaaMyös ehtoollista vietetään.

Tuntuu hyvältä olla kirkossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansan Lehdessä nostetaan Tampereen työläisten mielialoja. Punaiset saavat uuden ylipäällikön Tampereelle

Tunnelma Tampereella muuttuu sotaisemmaksi - Punakaartin sotilaat harjoittelevat kiväärien käyttöä

Tampereella etsitään, ei eläviä, vaan ruumiita. Valkoisia ja punaisia ei saa haudata samaan hautaan