Venäläisten kuolemanpataljoona palaa Tampereelle hirveän tappion kokeneena

Perjantaina 15. päivä helmikuuta Helmi kirjoittaa taisteluista palanneesta kuolemanpataljoonasta. Joukolta on taisteluinto kadonnut. 

Valkoisia puolustusasemissa Ruovedellä, (Kuva on  todennäköisesti otettu taistelujen ulkopuolella). Kuva Wikipedia.

Tänään koko kaupunki kohisee. Ruovedelle ja Kuruun lähteneiden venäläisten sotilaiden joukko palaa Tampereelle. He eivät ajaneet lahtareita Vaasaan, vaan kokevat hirveän tappion.

Joukko on rekikyydillä ajanut laulaen ja hoilaten Näsijärven jäällä Ruovedelle. Ennen kirkonkylää he ovat kohdanneet valkoisten puolustuslinjan. Venäläiset lähtevät kahlaamaan paksussa lumikerroksessa ollutta jäätä pitkin. Äkkiä valkoisten alkavat kuularuiskut laulaa. Hyökkäys on tyhmän rohkea. Lumihangessa kohti kuularuiskua kahlaavia venäläisiä on helppo surmata.

Moni kuolemanpataljoonan sotilas häipyy Tampereelta heti, kun pystyy                                          

Klassillisen lyseon sidontapaikalle tuodaan kymmeniä haavoittuneita ja kymmeniä on jäänyt kuolleena Ruovedelle. Sidontapaikalla venäläiset väittävät, että joku oli heidät kavaltanut. Valkoiset olivat osanneet odottaa heitä. Tuskin heitä kukaan kavalsi. Kurussa ja Ruovedellä on käyty jo useana päivänä taisteluja, joten varmasti valkoiset ovat varuillaan.

Moni kuolemanpataljoonan ennen niin rohkea sotilas vannoo Klassillisen lyseon pihalla, että häipyy Tampereelta heti, kun pystyy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansan Lehdessä nostetaan Tampereen työläisten mielialoja. Punaiset saavat uuden ylipäällikön Tampereelle

Tunnelma Tampereella muuttuu sotaisemmaksi - Punakaartin sotilaat harjoittelevat kiväärien käyttöä

Tampereella etsitään, ei eläviä, vaan ruumiita. Valkoisia ja punaisia ei saa haudata samaan hautaan