Tampereella sala-ammunta ja valkoisten voittajien murhayritykset jatkuvat. Osa kaupunkia on raunioina.

Keskiviikkona 10. päivä huhtikuuta Helmi kirjoittaa, että Tampereella tapahtuuu yhä sala-ampumisia ja ihmettelee, miksi vankeudesta vapautunut suojeluskuntalainen Väinö ei enää halua tuntea häntä.  

                        Tampereen taistelun aikana tuhoutunutta Kyttälän kaupunginosaa. Kuva Museokeskus Vapriikki.

Ystäväni Väinö, joka on ollut punaisten vankina Suinulan taistelun jälkeen, tulee minua vastaan kadulla, kun olen menossa aamulla tehtaalle. Heilutan kättäni ja olen menossa juttelemaan hänelle. Väinö kiiruhtaa toiselle puolelle katua eikä ole näkevinäänkään minua. Jään hämmästyneenä seisomaan kadulle. En ymmärrä, miksi Väinö ei voi puhua kanssani?

Sala-ammunta ja valkoisten voittajien murhayritykset jatkuvat. Tehtaalla kerrotaan, että kaupungilla joku naikkonen on vetänyt käsipuuhkastaan esiin revolverin ja ampunut vastaan tulleen valkoisen Hämeenkadulla. Tekijä on saatu kiinni ja ammuttu hautausmaan hiekkakuopalla. Nyt naisia kielletään käyttämästä käsipuuhkia kaupungilla.

Pakolaisia palaa Tampereelta koteihinsa maaseudulle

Kun tulen töistä pois, näen väsyneitä ja repaleisissa vaatteissa kulkevia joukkoja, pääosin naisia ja lapsia sekä vanhoja miehiä, vaeltaa taas kaduilla. Nyt he eivät tule kaupunkiin, vaan lähtevät täältä pois koteihinsa maaseudulle. He ovat tulleet kaupunkiin turvaa hakemaan. Nyt valkoiset päästävät heidät pois kaupungista, koska ruokaa Tampereella on vähän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansan Lehdessä nostetaan Tampereen työläisten mielialoja. Punaiset saavat uuden ylipäällikön Tampereelle

Tunnelma Tampereella muuttuu sotaisemmaksi - Punakaartin sotilaat harjoittelevat kiväärien käyttöä

Tampereella etsitään, ei eläviä, vaan ruumiita. Valkoisia ja punaisia ei saa haudata samaan hautaan